Kiinankääpiöhamsteri

Luovutusikä:

5 viikkoa

Keski-ikä:

2-3 vuotta

Paino

30-40 grammaa

Yksin vai laumassa:

yksin

Värimuunnokset:

2 eri värimuunnosta

Päivä/yöeläin:

Terraario/vanha akvaario on Kiinan kääpiöhamsterille paras asumus. Terraariossa tulee aina olla tiheäsilmäinen verkko, ettei pieni hamsteri pääse karkuteille. Paras kuivike on pölyämätön kutterinpuru mutta haapa tai leppähakin käy. Pistä purua paksulti sillä hamsterit pitävät käytävien kaivelusta.

Virikkeiksi kelpaavat erilaiset pahvilaatikot ja rullat, oksat tai muut puusta valmistetut tuotteet. Pesän rakennusaineiksi kelpaavat talous- ja wc-paperi. Hamsterit pitävät myös juoksupyörästä, jonka tulee olla riittävän iso, ettei hamsterin selkä mene notkolle. Laita terraarioon lisäksi omat kupit sekä kuiva- että tuoreruoalle sekä juomapullo. Muista vaihtaa vesi päivittäin.

Hamsteri on kaikkiruokainen, mutta sen perusruokaa on siemenseos mitä tulisi olla aina tarjolla. Iltaisin hamsterille kannattaa antaa monipuolisesti tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, ja koska hamsterin hampaat kasvavat jatkuvasti, tarvitsee se myös päivittäin kovaa jyrsittävää kuten oksia tai kuivaa ruisleipää. Hamstereille syötetään myös tuoreruokaa kuten lihaa, kanaa ja kalaa kypsennettynä. Täysikasvuisille hamstereille tuoreruokaa tarjoillaan pari kertaa viikossa ja nuoremmille hamstereille hieman useammin.