Gerbiili

Luovutusikä:

6 viikkoa

Keski-ikä:

3-4 vuotta

Paino:

75-85 g

Yksin vai laumassa:

laumassa

Värimuunnokset:

useita

Päivä/yöeläin:

päivä

Helpoin koti gerbiileille on käytetty akvaario tai muovinen terraario, jonka kattona on verkkoa. Kuivikkeeksi sopii kutterinpuru mitä kannattaa laittaa reilusti, sillä gerbiilit rakastavat kaivautumista. Terraariossa tulee olla myös juomapullo, keraaminen kuppi ja pesäkolo. Pesän pehmikkeeksi sopii parhaiten vessapaperi, kuiva heinä tai oljet. Laita gerbiilille häkkiin lisäksi virikkeitä, kuten vessapaperihylsyjä, puunoksia tai pieniä pahvilaatikoita. Älä laita häkkiin mitään muovisia leikkikaluja, sillä gerbiili jyrsii ne rikki, jolloin muovinpalat voivat vahingoittaa gerbiilin vatsaa.

Gerbiilien hoito on helppoa. Niitä täytyy muistaa kylvettää päivittäin Chinchilloille tarkoitetussa kylpyhiekassa. Hiekka kannattaa laittaa erilliseen astiaan ja nostaa astia päivittäin kylpyjen ajaksi terraarioon. Jos astia on terraariossa, tulee se helposti puruja täyteen.

Gerbiilin perusruoka on siemen- tai pellettiseos, joka ei saa sisältää liikaa pähkinöitä tai auringonkukansiemeniä. Ne vain lihottavat gerbiiliä ja tekevät sen turkin rasvaiseksi. Kuiva leipä tai kovat koirankeksit pitävät gerbiilien hampaat sopivan lyhyinä. Lisäksi voit antaa gerbiilille porkkanaa, omenaa, marjoja, kurkkua ja tomaattia. Silloin tällöin voit tarjota sille myös perunamuusia, puuroa tai velliä. Raikasta vettä tulee aina olla saatavilla ja sen joukkoon voi tipauttaa muutaman tipan vitamiiniliuosta.

Lue lisää gerbiileistä www.gerbiiliyhdistys.fi.